mainos_1048

Materiaalinkäsittely
Palveluliiketoiminta

Tehokas vesileikkuri thyssenkrupp Aerospace:n konepajalle

artikkelikuva: Tehokas vesileikkuri thyssenkrupp Aerospace:n konepajalle

Monentyyppisiä teollisuuskoneita toimittava ACG Nyström Oy on asentanut suurikokoisen vesileikkauskoneen thyssenkrupp Aerospace:n konepajalle Suomessa. Laite työstää erilaisia materiaaleja – jopa työkaluterästä ja titaania – korkeapaineisen vesisuihkun avulla.

Vesileikkauskoneen asennus thyssenkrupp Aerospace:n tiloihin saadaan valmiiksi alkuvuodesta 2021. Työstä vastaa ACG Nyström Oy:n Lahden toimipisteen henkilöstö.

”Kyseessä on OMAX 120X -tyypin vesileikkauskone, jonka leikkausala on 3 x 6 metriä”, ACG Nyströmin tuotepäällikkö Veli-Matti Suhonen kertoo.

”Vesileikkurit pystyvät leikkaamaan lähes kaikkia konepajoilla käytettäviä materiaaleja. Edustamamme OMAX on tämän alan koneiden suurimpia valmistajia maailmassa. Yrityksellä on niistä yli 30 vuoden kokemus.”

Suhosen mukaan vesileikkauskoneilla on kysyntää erityisesti metalliteollisuudessa. Suurempiakin konemalleja on saatavilla, aina 4 x 14 metrin pöytäkokoon asti.

Malleja moneen käyttöön

Vesileikkauksen yhteydessä työstöreunaan voi joskus muodostua ylimääräistä viistettä.

”Tällainen viiste pystytään kuitenkin kompensoimaan automaattisesti esimerkiksi OMAXin Tilt-A-Jet -leikkuupään avulla”, Suhonen mainitsee.

”Toinen hyvä vaihtoehto on käyttää Omax A-Jet 3D-leikkuupäätä, jolla voidaan leikata viisteet väliltä 0° – 60° ja jonka korkeusasemaa voidaan vaihtaa leikkaustilanteen aikana.”

kuva

thyssenkrupp Aerospace:lle asennettua vesileikkauskonetta on tarkoitus soveltaa pääasiassa aihioiden leikkaamiseen, joten kyseisessä koneessa käytetään kahta suoraa leikkuupäätä.

”Mukaan kuuluu myös 100 hevosvoiman suoravetotyyppinen korkeapainepumppu. Sen hyötysuhde on noin 85 prosenttia ottotehosta, koska hydrauliikkaa ei ole välissä”, selittää Suhonen.

Hänen mukaansa ACG Nyström on asentanut tämäntyyppisiä leikkauskoneita Suomeen jo toistakymmentä. Niihin on mahdollista kytkeä myös Hyperthermin valmistamia korkeapainepumppuja.

”Valikoimaan kuuluu lisäksi ProtoMAX-pienoisvesileikkureita, jotka soveltuvat hyvin prototyyppien valmistamiseen ja oppilaitoskäyttöön.”

”Toisaalta saatavilla on malleja, joissa on valmiina paljon erikoisominaisuuksia – esimerkiksi ilmakello, jonka avulla voidaan leikata metalleja siististi ja hiljaisesti veden alla. Lisälaitteina voi olla myös porayksiköitä, putkenpyörittäjiä ja materiaalin pinnanseuraimia ynnä muuta”, Suhonen luettelee.

Lisätietoja: www.acgnystrom.fi

Teksti: Ari Mononen

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli

mainos_1074Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »