mainos_494

Logistiikka
Materiaalinkäsittely

Tuotannon optimointia älykkäiden työkalujen avulla

Muutos on vaikuttamassa lähes kaikkiin tuotantoprosessin vaiheisiin; alkaen suunnittelusta ja viestinnästä (verkottaminen), työstökoneisiin ja aina lastuaviin työkaluihin asti, joista viimeksi mainittuja voidaan pitää valmistuksen konservatiivisimpana osana. Myös työkaluvalmistajien tulee reagoida tilanteeseen ja tarjota tuotteita, jotka täyttävät alan uudet vaatimukset.

Lastuavien työkalujen digitalisaatiossa on kaksi kasvavaa trendiä. Ensinnäkin työkaluista tulee pystyä välittämään informaatiota kehittyneiden työstökoneiden ja kyberfyysisten tuotantojärjestelmien välillä, tietoa mm. työkalujen kulumisesta, arviot työkalukestosta, tiedot toteutuneesta lastuamisajasta jne.

Toinen trendi liittyy tietoon, jonka työkalun valmistajan tulisi pystyä antamaan työkaluistaan. On oletus, että työkalunvalmistajat pystyvät antamaan dataa tuotteistaan ja että tuoteluettelot ja suositukset ovat jo pitkään olleet olennainen osa itse tuotetta. Haaste onkin nyt liittää tieto digitaalisesti mukaan työkalukokonaisuuteen, jolloin työkaluja voidaan käyttää tuotannon eri vaiheissa alkaen virtuaalisesta tuotannosta.

kuva
Kuva 1.

Virtuaaliset työkalukokoonpanot

Nykyisin tarjolla olevan jyrsinnän lisäksi, ISCARin E-CAT sähköiseen luetteloon on nyt lisätty myös osakonaisuudet koskien porausta ja kierteytystä. Tämä lisäys mahdollistaa työkalukokoonpanojen lataamisen 2D- ja 3D-tiedostoina CAM-ohjelmiin ISO 13399 standardin mukaisesti (Kuva 1). Mallien avulla voidaan simuloida lastuamistapahtumia, tehdä osumatarkistuksia ja etsiä optimaalista työkalukokonaisuutta jne. Simulaatioiden avulla voidaan välttää tai ainakin pienentää virheiden mahdollisuutta varsinaisessa tuotannossa sekä säästää aikaa ja kustannuksia suunnittelussa.

kuva
Kuva 2.

Älykäs skannaus

Tiedot ISCARin tuotteiden mitoista, vaihtoteristä, oikeista pitimistä ja suositelluista leikkuuarvoista ovat käytettävissä ISCAR 4.0Pro-mobiiliaplikaation kautta. Se on suunniteltu kaivamaan tietoa työkaluista 2D Matrix QR-koodilukijan avulla (Kuva 2) ja se toimii sähköisenä portaalina yrityksen tuotetietoon. Aplikaation tarkoituksena on antaa asiakkaille mahdollisuus tehdä parempia päätöksiä liittyen työkalun valintaan myös tuotantoympäristössä.

kuva
Kuva 3.

Maailma täynnä tietoa

ISCAR lanseerasi vähän aikaa sitten ISCAR WORLD-aplikaation, joka yhdistää kaikki ISCARin verkosta löytyvät ohjelmistot, käyttöliittymät ja tuoteluettelot yhteen ainoaan paikkaan (Kuva 3). Apin kautta mm. E-CAT sähköinen tuoteluettelo, ISCAR 4.0Pro, verkkokauppa, tuotevideot, ITA-tuotesuositukset, tekniset tiedot, koneistuslaskimet ja usein kysytyt kysymykset, ovat kaikki yhden napin painalluksen päässä. Sen avulla käyttäjät voivat tutkia, vertailla, tarkistaa ja valita oikeat työkaluvaihtoehdot omiin tarpeisiinsa. Ohjelmisto päivittyy ja laajenee jatkuvasti ja toimii virtuaalisena porttina kokonaiseen maailmaan täynnä tietoa.

Lisätietoa www.iscar.fi ja ISCARin henkilökunnalta.

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

prometalli, mainosSeuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »