mainos_1048

Työstökoneet

Konsepti automaattiseen työstökiinnittämiseen

artikkelikuva: Konsepti automaattiseen työstökiinnittämiseen

Powerplate järjestelmä Wisematic Oy:n robottisolussa.

Muuramelainen OK-VISE Oy tunnetaan maailmalla matalakiinnitinperiaatteen kehittäjänä, ja on sitä kautta saanut vankan maineen työstökonealla viimeisten 35 vuoden aikana. Tänä päivänä yritys tunnetaan myös Fixturing Concept tuoteperheestään, joka sisältää moduuleja sekä räätälöityihin että yleiskäyttöisiin kiinnityksiin.

Yleiskäyttöisen kiinnityksen perusajatus on se, että kun työkappale vaihtuu ei koko työstökiinnitintä tarvitse välttämättä vaihtaa, vaan asetuksen vaihto voidaan tehdä moduuleja siirtämällä tai vaihtamalla.

Erityisesti yrityksen päämarkkinoilla USA:ssa Fixturing Concept on saatu lanseerattua menestyksekkäästi. Seuraava looginen askel kehityksessä on ollut automaattinen kiinnitys. OK-VISE Oy:n automaatioratkaisua voidaan käyttää sekä robotisoidun että manuaalisen työkappaleen latauksen kanssa.

Powerplate on yksi OK-VISE Oy:n automaatioratkaisuista. Siinä pohjalevyyn on integroitu voiman tuotto, jota käytetään työkappaleiden kiinnittämiseen matalakiinnittimien avulla. Pohjalevyn päälle voidaan asentaa sekä tuotekohtaisia kiinnityksiä että moduuleista rakennettuja kiinnitinsettejä.

Yksi mielenkiintoinen sovelluskohde on Wisematic Oy:n kehittämä KAMU XL robottisolu, jossa yhteistyörobotti hoitaa työkappaleen latauksen, työstökoneen käynnistämisen sekä kiinnittimen aktivoimisen – kaikki ilman suoria I/O -liitäntöjä työstökoneeseen, joka tekee sovelluksen käyttöönotosta nopeaa.

Lisätietoja: www.ok-vise.com

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »