mainos_1048

kaupallinen yhteistyö
Hitsaus
Palveluliiketoiminta

Korona pistää konepajat koville

artikkelikuva: Korona pistää konepajat koville

Veikkaan, että suurimmassa osassa suomalaisista konepajoista eletään nyt suuren epävarmuuden aikoja – kenties vastaavaa ei ole koskaan koettu. Kevään ensimmäisestä korona-aallosta ollaan selvitty, mutta tämä ei näköjään jäänyt tähän. Toinen aalto tulee ryminällä. Olisipa nyt se kuuluisa kristallipallo! Koronan vaikutukset tuntuvat ikävä kyllä myös meillä. Olemme todennäköisesti melko monelle lukijalle tuntematon keskiraskas konepaja Karkkilasta, mutta toivottavasti emme enää tämän artikkelin jälkeen. Tässä jutussa kerron, keitä me olemme ja miten tästä selviämme.

Roomaa ei rakennettu päivässä

Pohja tulevaisuudelle rakennetaan määrätietoisella halulla kehittää/kehittyä, tinkimättömällä peräänantamattomuudella sekä kovalla työllä. Yrityksemme tarina alkaa jo vuodesta 1984, jolloin Jari Aho perusti konepajan Karkkilaan. Pitkän kokemuksen omaavana levyseppähitsaajana Jari aloitti vaatimattomissa oloissa yhden miehen yrityksenä tehden vaativia hitsaustöitä pienelle asiakaskunnalle.

Tänä päivänä olemme huippuammattilaisista koostuva moderni konepaja. Viime vuonna juhlimme yrityksemme 35-vuotista taivalta muuttamalla upouuteen tehtaaseemme.

Jatkuva parantaminen

Yksi yrityksemme perusarvoista on jatkuva parantaminen. Mietimme jatkuvasti, miten voimme tuottaa lisäarvoa asiakkaillemme sekä mahdollistaa yrityksemme kannattavan kasvun. Nyt se arvo korostuu entisestään. Konkreettisesti tämä tarkoittaa pienimpienkin yksityiskohtien ”viilaamista” asiakkaidemme tuotteiden valmistusystävällisyyden kehittämisessä. Sama ulottuu myös täysin uusien tuotteiden suunnitteluun. Myös yrityksemme toimintaprosesseja sekä työtapoja ja -menetelmiä parannetaan ja mukautetaan muuttuvan maailman tilanteisiin sopivammiksi.

Miten sen teemme

Hitsaus- ja Rakennustyö Aho on kirjaimellisesti täyden palvelun konepaja. Meillä kuunnellaan aidosti asiakasta ja pystymme ratkaisemaan vaativimmatkin valmistuksen haasteet omavaraisesti. Meillä valmistus alkaa suunnittelupöydältä. Kaksi suunnittelijaamme yhdessä menetelmäkehityksen kanssa miettivät päivittäin uusia ratkaisuja sekä tuoteparannuksia. Tuotantomme on valmiina ottamaan haasteen vastaan ja toteuttamaan asiakkaidemme prototyypit, sekä palvelemaan kilpailukykyisenä kumppanina myös sarjavalmistuksessa. Pitkäaikaisimmat kumppanimme ovat jo yli kolmen vuosikymmenen takaa.

Koko tuotantoprosessi omissa käsissä

Valmistusprosessimme ovat: laserleikkaus, särmäys, koneistus, hitsaus sekä pulveri- ja märkämaalaus. Laserleikkauksessa siirryimme vuosi sitten kuituteknologiaan hankkimalla 10kW kuitulaserin 64-paikkaisella automaattisella levyvarastolla. Hitsauspuolella ammattitaitoisten hitsareidemme apuna on kolme hitsausrobottia, joista suurimmassa on 18m lineaarirata sekä 5tn 3-akselinen hitsauskäsittelypöytä. Koneistuksessa konekantamme koostuu työstökeskuksista sekä sorveista.

Joustavuus, ketteryys sekä asiakaslähtöisyys

Kaikki näistä puhuvat, mutta meille se on arkipäivää. Kattavien tuotantoprosessiemme, korkean automaatioasteen, huippuosaamisemme sekä oikean asenteemme vuoksi uskomme, että selviämme tästäkin ajanjaksosta kuivin nahoin. Olen aina ollut sitä mieltä, että hyville tekijöille on aina tarvetta. Yli kahdenkymmenenviiden konepajavuoden tuomalla kokemuksellani voin vakuuttaa, että olemme yksi niistä!

Ota yhteyttä!
Tom Nordgren
toimitusjohtaja
Hitsaus- ja Rakennustyö Aho Oy
p. 045 617 7800 / tom.nordgren@aholaser.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli

mainos_1074Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »