mainos_1048

Materiaalinkäsittely

Prima Powerin Combi-laserit 30 vuotta

artikkelikuva: Prima Powerin Combi-laserit 30 vuotta

Combi-laserit, tai ylipäätään yhdistelmäkoneet, kehiteltiin aikanaan parantamaan tuotannon tehokkuutta ja samalla yksinkertaistamaan tekemistä. Mietittiin, miten saataisiin poistettua tai edes vähennettyä turhia toimintoja tuotannossa, kuten lisätyövaiheiden aiheuttamaa kappaleiden siirtelyä yhdeltä koneelta tai työpisteeltä toiselle. Päädyttiin siihen, että kun useampia teknologioita integroitaisiin yhteen koneeseen, tekeminen nopeutuu ja tehokkuus kasvaa.

Vuonna 1989 ensimmäinen lävistyksen ja laserleikkauksen yhdistävä combi-kone asennettiin asiakkaalle Suomessa. Koneen malli oli TP 3000, johon oli integroitu laserleikkausyksikkö. Tästä alkoi kehityspolku, joka on pitänyt Prima Powerin The Combi -tuoteperheen vuosikymmenet maailman kärkikastissa.

Combi-laserien lisäksi Prima Power valmistaa myös lävistyksen ja kulmaleikkauksen yhdistäviä The Shear -tuoteperheen koneita.

kuva
Combi-teknologia kiinnosti Seinäjoen tehtaalla helmikuussa järjestetyssä teknologiapäivässä.

The Combi tänään

Modernissa Prima Powerin combi-koneessa on numeerisesti ohjatut sähköservo-akselit, joiden avulla saavutetaan ennennäkemätön energiatehokkuus, alhainen huollon tarve sekä huippunopeus. Tuottavuuden kulmakiviä ovat suuri työkalukapasiteetti, laaja työkaluvalikoima sekä helppo ja nopea asetusten teko. Laserlähteenä käytetään tehokasta kuitulaseria, joka soveltuu erinomaisesti combi-koneella työstettäville alle 8 mm:n materiaalipaksuuksille. Muovaus ja muut lisätyövaiheet sekä käytön helppous ovat tekijöitä, jotka vähentävät yksittäisen kappaleen valmistuskustannuksia ja tekevät combikoneesta tehokkaan ja kilpailukykyisen valmistusjärjestelmän. Combi-koneen etuihin kuuluvat myös monimutkaisten muotojen leikkuu, äärettömän hyvä leikkuujälki sekä kappaleen pintojen naarmuttomuus.

Combi-koneeseen voidaan myös yhdistää erilaisia automaatiolaitteita sekä varastoratkaisuja, jotka mahdollistavat tuotantosolun entistä tehokkaamman ja jopa ympärivuorokautisen käytön.

Lisätietoja: www.primapower.com/fi sekä http://news.primapower.com/thecombilaser-fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 3/2024

prometalli




Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »