mainos_1048

Hitsaus

Hitsauksen IGC-ohjaus vähentää kaasunkulutusta

artikkelikuva: Hitsauksen IGC-ohjaus vähentää kaasunkulutusta

Tanskalaisvalmisteisten Omega-hitsauslaitteiden älykäs IGC-kaasunsäätötekniikka estää kaasun liiallisen kulutuksen, joten pitkällä aikavälillä konepaja säästää monta kaasupulloa. Järjestelmän kaasusuojaus myös ehkäisee virheitä, joita voisi muutoin aiheutua ongelmista kaasuvirtauksessa.

Hitsauslaitteistaan tunnettu Migatronic – joka täyttää näinä päivinä 50 vuotta – valmistaa Omega-laitteita tehtaallaan Tanskassa lähellä Aalborgia.

”Nykyiset Omega-hitsauslaitteet ovat jo toista sukupolvea. Ne ovat olleet markkinoilla vuodesta 2012”, toteaa Migatronic Oy:n myyntipäällikkö Mika Talvisilta.

”Omega-sarjan laitteet ovat konepajojen varsinaisia työhevosia. Ne ovat helppokäyttöisiä ja antavat rahalle paljon vastinetta. Laitteet soveltuvat sekä käsin että mekanisoituun hitsaukseen.”

Laitteista on myynnissä myös kompakteja versioita, mutta erillisen langansyöttöyksikön avulla hitsauslaitteita on helppo käyttää myös esimerkiksi huoltoautossa. Ne soveltuvat erinomaisesti käyttöpaikalla tehtäviin hitsaustöihin.

Poikkeuksellista säätötekniikkaa

Tätä nykyä Omega-hitsauskoneita on saatavilla kokoluokissa 300 A, 400 A sekä 550 A.

Pienin malli on ilmajäähdytteinen, muut puolestaan ilma- tai vesijäähdytteisiä. Suurimpia S-malleja on saatavana myös erillisellä langansyöttöyksiköllä sekä vaihdettavilla välikaapeleilla pikaliittimin.

Migatronicin Omega-hitsauslaitteisiin voidaan kytkeä IGC-kaasunsäätöominaisuus (Intelligent Gas Control), joka Talvisillan mukaan on varsin poikkeuksellinen.

Migatronic

”Älykäs kaasunsäätö huolehtii kaasuvirtauksen säätämisestä automaattisesti, jolloin hitsaustyössä voidaan vähentää kaasunkulutusta jopa 30 – 50 prosenttia. Samalla hitsaajan työ helpottuu ja myös työaikaa säästyy. Kaasupullojakaan ei tarvitse vaihdella niin usein kuin ennen”, Talvisilta kertoo.

”IGC on ainutlaatuinen ominaisuus, jota ei ole tällaisena käytössä missään muissa hitsauslaitteissa.”

IGC-järjestelmä perustuu magneettiventtiiliin, ohjauselektroniikkaan sekä laitteen ohjausohjelmistoon.

”Ohjelmistoilla on ylipäätään yhä enemmän merkitystä nykyajan hitsauskoneiden toiminnassa”, muistuttaa Talvisilta.

Omega-laitteita on saatavana varustettuna kolmella eri ohjauspaneelilla.

”Laitteet ovat päivitettävissä SD-muistikortin avulla. Päivitysten ansiosta koneet eivät teknisesti juurikaan vanhene, joten niillä on pitkä elinkaari. Asiakkaamme voivat ladata WPS-hitsausohjeita maksutta www-sivuiltamme”, Talvisilta lupaa.

Migatronic

Oulussa säästetään 30 prosenttia kaasusta

Oulun Ruskossa toimiva tilauskonepaja Oulun Rauta-Pojat Oy on hankkinut Migatronicin Omega-sarjan hitsauskoneita. Yritys valmistaa paljon suurikokoisiakin teräsristikoita sekä muita teräs- ja alumiinirakenteita.

”Käytössämme on nyt neljä Omega 400 -tyyppistä hitsauslaitetta. Kaksi ensimmäistä hankittiin jo vuonna 2014”, kertoo Oulun Rauta-Pojat Oy:n toimitusjohtaja Jari Hyväri.

Uudemmat kaksi Omega-laitetta hankittiin 2015–2016 IGC-kaasunsäätöjärjestelmällä valmiiksi varustettuina. Sittemmin myös vanhempiin laitteisiin on asennettu IGC-ohjelmistot.

”Koneet ovat kovassa käytössä 8 – 10 tuntia vuorokaudessa. Parhaillaan olemme toimittamassa 170 tonnia teräsrakenteita Oulun Energian biovoimalaitokselle ja 100 tonnia Stora Ensolle.”

”Olemme havainneet, että IGC-säädön avulla kaasua säästyy vähintään 30 prosenttia verrattuna aikaisempaan kulutukseen. Näin ollen voimme hitsata kaasupullolla yhden lankakelan enemmän kuin ilman IGC-tekniikkaa”, Hyväri kiittelee.

”Lisäksi laitteet ovat helppokäyttöisiä. Kone säätää itse lanka-arvot, voltit ja ampeerit, jolloin saadaan heti oikeat arvot oikeille levy- ja palkkivahvuuksille.”

Hyväri kehuu laitteita myös kestäviksi.

”Toistaiseksi Omega-koneet eivät ole tarvinneet remonttia – vain kuluvia osia on vaihdettu. Koneet ovat pelanneet hyvin.”

Lisätietoja: www.migatronic.com/fi

Teksti: Ari Mononen

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »