mainos_1048

Investoinnit & raaka-aineet

Koneet ja kalusto kilpailukykysiksi leasingin avulla

artikkelikuva: Koneet ja kalusto kilpailukykysiksi leasingin avulla

Ikea-taustainen Ikano Bank tarjoaa teknisen kaupan liikkeille sekä metallialan yrityksille joustavan ja kilpailukykyisen rahoitusvaihtoehdon kone- ja kalustokauppoihin.

Ikanon leasing-sopimus on pitkäkestoista käyttöoikeutta koskeva vuokrasopimus, joka on turvallinen rahoitusratkaisu ilman yllätyksiä. Asiakas ei maksa kaluston tai laitteen omistamisesta, vaan ainoastaan käytöstä. Leasing ei ole pelkästään pienten yrityksien käyttämä rahoitusvaihtoehto, vaan leasing sopii myös isoille yrityksille.

”Ikano Bank on lähtöisin samoista juurista kuin Ikea, joten yrittäjämäinen ajattelutapa on meillä verissä. Meillä pääset asioimaan alaasi perehtyneen yhteyshenkilön kanssa ja laskelmien sekä sopimusten takana on oikeita, osaavia ihmisiä ja aitoa, arkista maalaisjärkeä. Pyrimme jatkuvasti löytämään uusia, parempia tapoja toteuttaa liiketoimintaamme ja luoda asiakkaillemme lisäarvoa”, Ikano Bank Suomen myyntijohtaja Joel Liski kertoo.

Enemmän vaihtoehtoja hankintoihin

Auto- ja logistiikka-ala ovat jo pitkään hyödyntäneet leasingia toiminnassaan. Teollisuuden piirissä on vielä aika paljon voimassa oman omistamisen perinne, vaikka leasing tarjoaa huolettoman väylän investointien rahoittamiseen. Myyntiliike voi erottautua sillä, että pystyy tarjoamaan leasing-vaihtoehdon kilpailutilanteessa.

”Kumppaniliikkeemme voi tarjota asiakkailleen joustavana vaihtoehtona Ikano Bankin leasing-ratkaisuja sopivilla kuukausierillä. Tämä madaltaa asiakkaiden kynnystä hankintojen tekemiseen, ja on selkeä kilpailuetu. Jos on vaihtoehtona laittaa esimerkiksi 200 000 euroa kiinni johonkin koneeseen tai saada kone pelkällä kuukausivuokralla, voi jälkimmäinen tapa olla monelle houkuttelevampi vaihtoehto.” Liski sanoo.

Ikano Bankilla on eri toimialoilta reilut 250 yhteistyökumppania ja yritys rahoittaa esimerkiksi teollisuuslaitteita ja -tarvikkeita, trukkeja sekä valmistavan teollisuuden koneita, kuten CNC-koneita, robotiikan laitteita, mittalaitteita ja linjastoja.

”Ikano Leasing-rahoitusmallissamme rakennamme kestäviä kumppanisuhteita yritysten kanssa, jotka myyvät tuotteitaan ja palveluitaan yritysasiakkaille”, Liski toteaa.

Tuottavuutta ja tehokkuutta

Asiakkaat maksavat vain koneiden ja laitteiden käytöstä, ja myyjäliikkeet saavat myymistään tuotteista rahat kokonaisuudessaan, kun leasing-sopimus on tehty.

Investointiin ei tarvitse sitoa pääomaa, vaan sen voi käyttää johonkin muuhun, kuten tuotekehitykseen. Kuukausierät ovat alv-vähennyskelpoisia, ja rahoittaja kantaa riskin tuotteen arvon alenemisesta.

”Olemme aika monta kertaa havainneet laskelmia tehtäessä, että vanhemmalla konekannalla toimittaessa voi olla jatkuvalla syötöllä huoltokustannuksia. Kun nämä lasketaan oikeasti yhteen ja verrataan summaa uuden laitteen leasingin kuukausierään, huomataan leasingin monesti tulevan halvemmaksi” Liski kertoo.

Uudet laitteet tuovat myös varmuutta toimintaan. Konerikoista ja huolloista syntyvät tuotannon keskeytykset vähenevät, millä voi olla suuri kuluvaikutus.

”Hyvin usein saamme positiivista palautetta, kun konekantaa on uudistettu leasing-mallimme avulla. Ei pidä unohtaa ympäristöaspektiakaan. Vanhojen, tehottomien ja ehkä saastuttavien koneiden uusiminen on ympäristöteko, jolla yritykset pystyvät vastaamaan jatkuvasti kasvaviin kestävän kehityksen odotuksiin, joita tulee myös loppuasiakkailta”, Liski toteaa.

Lisätietoja: https://bank.ikano/fi/yrityksille

Teksti: Jari Peltoranta
Kuva: Robert Jaakkola

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »