mainos_1048

Kunnossapito
Mittaus

Tuotannolle kriittisten vaihteistojen käyttövarmuus uudelle tasolle

artikkelikuva: Tuotannolle kriittisten vaihteistojen käyttövarmuus uudelle tasolle

GearWatch-järjestelmällä varustettu vaihde parantaa voimalaitoksenkin tuottavuutta. Vasemmalla tuotepäällikkö Mika Hirvonen ja oikealla vanhempi kunnonvalvontainsinööri Petteri Kantola DB Santasalosta.

Teollisuusvaihteiden kunnonvalvonta perinteisillä mittausmenetelmillä on usein aikaa vievää ja erittäin kallista. Lisäksi usein vikoja ei havaita riittävän ajoissa, jotta korjaukset pystyttäisiin ajoittamaan suunniteltuihin vuosihuoltoseisokkeihin. Panostus etäkunnonvalvontaan on sekä tuottavuus- että turvallisuusinvestointi.

David Brown Santasalo ja globaalit terästeollisuuden yritykset ovat tehneet vuosikymmeniä yhteistyötä tuotannolle kriittisten vaihteiden kunnossapidon, huoltojen ja kunnonvalvonnan osalta. Tämän kokemuksen perusteella DB Santasalo on kehittänyt uuden ja kustannustehokkaan GearWatch –järjestelmän tuotannolle kriittisten vaihteiden kunnonvalvontaan.

GearWatch-mittaukset perustuvat ensisijaisesti öljyn partikkeli- ja laatumittauksiin, jolloin viat havaitaan huomattavasti aikaisemmassa vaiheessa kuin perinteisillä mittausmenetelmillä. Asiakkaalla on aina käytettävissään DB Santasalon vaihteistojen ja voimansiirron kunnonvalvonnan asiantuntijoiden tuki pilvipalvelupohjaisessa järjestelmässä.

Kumppanuudella tuottavuutta
”Uudet kunnonvalvontamenetelmämme ja pitkäaikainen yhteistyö ovat parantaneet merkittävästi asiakkaidemme tuotantolaitosten käyntivarmuutta ja tuottavuutta. Vikaantuneet laitteet aiheuttavat usein myös vaaratilanteita, joten turvallisuus tuotantolaitoksissa on lisääntynyt kunnonvalvonnan myötä merkittävästi.” DB Santasalon kunnonvalvonnan tuotepäällikkö Mika Hirvonen toteaa.

Uusista mittausmenetelmistä ja kunnonvalvonnan kumppanuudesta metalliteollisuudessa on saatu erittäin hyviä kokemuksia muun muassa suurten konverttereiden kallistuslaitteistojen vaihteiden, valssainten vaihteiden ja nostureiden vaihteiden valvonnassa.

Etäkunnonvalvonnalla parannetaan usein myös kunnonvalvojien työturvallisuutta vaarallisissa ja vaikeasti tavoitettavissa mittauskohteissa. Samalla ehkäistään ympäristön vaaratilanteita äkillisissä ja yllättävissä vaurioissa.

Lisätietoja: www.dbsantasalo.com

Teksti: Jari Peltoranta

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli

mainos_1074Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »