mainos_1048

Savu- ja pölynkäsittely
Työ- ja koneturvallisuus

Dustcontrol turvaa tuotantolinjoja pölynpoistolla

artikkelikuva: Dustcontrol turvaa tuotantolinjoja pölynpoistolla

Oikein mitoitettujen pölynpoistojärjestelmien käyttäminen on tärkeää konepajoilla ja ylipäätään kaikessa valmistavassa teollisuudessa. Hionta- ja muut pölyt on poistettava heti siellä missä ne syntyvät, jotta sisäilmassa leijuvat hiukkaset eivät pääse vaarantamaan työturvallisuutta tai tuotannon laatua.

Ruotsalaisvalmisteisia Dustcontrolin kiinteitä ja siirreltäviä pölynpoistojärjestelmiä on tuotu Suomeen jo yli 40 vuoden ajan.

”Pölynpoistoa tarvitaan teollisuuden kaikilla sektoreilla sekä rakennusalalla. Suurimpia käyttäjäryhmiä ovat muun muassa lääke-, metalli- ja elintarviketeollisuus. Laitteita käytetään paljon myös esimerkiksi joukkoliikennevarikoilla sekä korjaamoalalla”, kertoo Dustcontrol Fin Oy:n myyntipäällikkö Pekka Korhonen.

Puhdas sisäilma on tärkeää ammattitautien välttämiseksi, mutta myös tuotannon laadun varmistamiseksi.

”Myös automatisoiduilla robottilinjoilla on syytä käyttää pölynpoistoa, koska muuten pöly voi häiritä tuotantoprosesseja”, Korhonen muistuttaa.

Siirreltävät Dustcontrolin pölynpoistolaitteet ovat sähköteholtaan 1,2 – 11 kilowattia (kW).

Kiinteiden järjestelmien tehot puolestaan ovat 2 – 36 kW. Järjestelmät ovat modulaarisia, joten tarvittaessa niitä voidaan asentaa useita rinnakkain.

Varsinkin rakennusalalla ja voimalaitoksilla käytetään myös puolikiinteitä imurijärjestelmiä. Silloin esimerkiksi työmaalle rakennetaan väliaikainen imuputkisto, mutta imuriyksikkö voidaan sijoittaa vaikkapa rakennuksen ulkopuolelle.

Kiinteään pölynpoistojärjestelmään kuuluu alipainetta kehittävä imuyksikkö, sivukanava- tai keskipakoispuhallin sekä pölynerotin, joka koostuu syklonista ja kartiovekkisuodattimesta.

”Materiaalimäärästä riippuen poistot voidaan erotella joko säkkiin, säiliöön, alipainekonttiin tai takaisin tuotantoprosessiin.”

Korhosen mukaan pölynpoistolaitteistojen toiminta pohjautuu yhä paljolti perinteiseen tekniikkaan, mutta suodatinteknologia, automatiikka ja pölyräjähdyksen hallinta (ATEX) ovat kehittyneet paljon.

”Lisäksi käyttöön on tullut taajuusmuuttajia, joiden tarveohjauksen avulla laitteet kuluttavat aiempaa vähemmän energiaa. Myös moottorit ovat kehittyneet entistä taloudellisemmiksi.”

Lisätietoja: www.dustcontrol.fi

Dustcontrol Fin Oy on mukana Alihankintamessuilla osastolla D 312.

Teksti: Ari Mononen

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 1/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »