mainos_1048

Hitsaus
Työstökoneet

Laser on ylivoimainen piensarjoissa

artikkelikuva: Laser on ylivoimainen piensarjoissa

Laserleikattuja ja laserhitsattuja staattorilevypakkoja.

”Meidän vahvuutemme on räätälöityjen sähkökoneiden tuotannossa. Uniikeissa generaattoreissa ja moottoreissa ja pienissä sarjoissa”, toteaa Niinimäki RDPS:n toimitusjohtaja Arto Sepänmaa.

Niinimäki RDPS on erikoistunut muuntajalevyn leikkaukseen sähkökonevalmistuksessa sekä ohutlevyjen leikkaukseen. Yritys tutkii, kehittää, tekee tuotantoa sekä valmistaa tuotantolaitteistoja lasertyöstön alalla.

”Olemme itse kehittäneet laitteistot ohutlevyjen leikkaamiseen, jotta saamme korkealaatuisen leikkauspinnan tuotteeseen ilman purseita ja mikrorakennemuutoksia”, Sepänmaa kertoo.

Lasertekniikka on selvästi prässäystä edullisempi tekniikka piensarjoissa. Esimerkiksi jo pelkän prässityökalun tekeminen saattaa maksaa satatuhatta euroa. Työkalun tekemisessä voi kulua kuukausi ja vasta sen jälkeen päästään lyömään itse tuotteita prässillä.

”Meidän hintamme tällaiselle työlle voi olla luokkaa 20 000 euroa, millä hinnalla koko muuntajalevypaketti on jo tehty valmiiksi. Haluttaessa myös laserilla hitsattuna. Itse lasertyöstö voidaan aloittaa heti, kun tuotteen suunnittelu on valmistunut. Sarjan työstö kestää esimerkiksi päivästä viikkoon sarjan pituudesta riippuen” Sepänmaa sanoo.

Laser on erinomainen väline myös prototyypin kehittäjille. Esimerkiksi uuden hissinmoottorin ominaisuuksia haetaan helposti vuosi tai kaksi. Tuotekehitystä varten tarvitaan erilaisia prototyyppejä.

”Tällaisessa toiminnassa me olemme hyviä ja joustavia”, Sepänmaa sanoo.

Mahdottomasta mahdollinen
Laserilla pystytään toteuttamaan sähkökoneisiin sellaisia muotoja, jotka ovat mahdottomia prässitekniikalle. Laser antaa suunnittelijoille enemmän vapautta tehdä uusia muotoja ja hakea parasta taloudellisuutta sähkökoneelle.

”Aikaisemmin teknologia on rajoittanut äärimmäisten muotojen toteuttamista esimerkiksi roottorimagneettien sijoittelussa. Laserilla nämä rajoitteet poistuvat käytännössä kokonaan” Sepänmaa sanoo.

Lisätietoja: www.niinimäki.fi

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli

mainos_1074Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »