mainos_1048

Hitsaus
Työstökoneet

UltraCut Oy laajensi vesileikkauksesta kuitulaserleikkaukseen

artikkelikuva: UltraCut Oy laajensi vesileikkauksesta kuitulaserleikkaukseen

Vaasalainen UltraCut Oy on korkeapainevesileikkauksiin erikoistunut yhtiö, joka on laajentanut palvelujaan tehokkaalla 12 kW Eagle Inspire -kuitutasolaserilla.

UltraCut Oy on työskennellyt vesileikkaustekniikan parissa jo menetelmän alkuajoista lähtien. Vesileikkaus on nopea, ympäristö- ja materiaaliystävällinen menetelmä, joka sopii lähes kaikkien eri alojen tarpeisiin.

”Ennestään meillä on kaksi abrasiivikonetta vesileikkauksessa ja nyt saimme kuitulaserin, joka tekee sopivissa kohteissa nopeampaa leikkausta kuin kaksi vesileikkauskonetta yhteensä. Esimerkiksi mustia ja kirkkaita teräksiä sekä kuparia leikatessa laser on ylivoimainen nopeudessa ja tehokkuudessa”, myynnistä ja tuotannosta vastaava Ville Hiltunen UltraCut Oy:stä kertoo.

Yrityksen hankkima Eagle-kuitulaserleikkauslaite on lasereiden edelläkävijöitä ja sopii tuhdimmillekin materiaaleille. Uusi kone antaa enemmän valinnanvaraa leikkausmenetelmän suhteen.

”Kuitulaserillamme pystyy leikkaamaan alumiinia ja ruostumatonta terästä 60 mm saakka ja kupariakin 25 mm paksuuteen asti. Yleensä laserleikkauslaitteen tehokas alue on maksimissaan yhden tai kahden senttimetrin luokkaa. Pystymme itse tekemään myös leikatun kappaleen siistimiset. Käsiteltävien levyjen maksimikoot ovat 1500 x 3000 mm”, Hiltunen kertoo.

Uudesta laitteesta hyötyy myös emoyhtiö SOP-Metal Oy, joka on erikoistunut valmistamaan virtakiskoja sekä muita sähkö- ja energiateollisuudessa tarvittavia osakokonaisuuksia. SOP-Metal voi toteuttaa tuotteen tarvitseman muun metallityöstön, kuten koneistuksen, särmäyksen, hitsauksen, lävistyksen ja kokoonpanon.

”Monissa tapauksissa saamme tuotteen tehtyä loppuun asti saman hallin sisällä. Kattava materiaalivarastomme takaa lyhyet toimitusajat”, Hiltunen sanoo.

Lisätietoja: www.ultracut.fi

Teksti: Jari Peltoranta

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli

mainos_1074Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »