mainos_1048

Robotiikka ja automaatio

Yaskawa tuo markkinoille uuden yhteistyörobotin

artikkelikuva: Yaskawa tuo markkinoille uuden yhteistyörobotin

Maailman suurimpiin teollisuusrobottien valmistajiin kuuluva YASKAWA tuo Suomen markkinoille ihmisen kanssa työskentelevän yhteistyörobotin, MOTOMAN HC10:n. Kuusiakselinen robotti voidaan asentaa lattialle, seinään ja kattoon.

HC10 on suunniteltu työskentelemään yhdessä ihmisen kanssa ja erityisesti suojaustoimenpiteiden tarve on pyritty minimoimaan. Robotin ulottuma on 1,2 metriä ja käsittelykyky 10 kg.

Työpaikoilla käyttäjien turvallisuuden varmistaa teknologia, joka pysäyttää robotin välittömästi sen koskettaessa estettä. MOTOMAN HC10 voi työskennellä jopa kokonaan ilman suojaverkkoja ja muita turvalaitteita, mikä säästää tilaa ja kustannuksia.

Robotti voidaan myös kätevästi siirtää työpisteestä toiseen.

Helppo käytettävyys etusijalla
Käsiohjauksella tapahtuva EasyTeach-ohjelmointi yksinkertaistaa HC10:n käyttöönottoa.

Turvaominaisuuksiensa ansiosta HC10 sopii mitä moninaisimpiin yhteistyösovelluksiin. Helppokäyttöisyys on ollut tärkeimpiä tavoitteita HC10:n suunnittelussa.

Robotti pystyy toimimaan myös täysin itsenäisenä teollisuusrobottina. Tämä mahdollistaa nopeammat liikkeet, kun ihminen on kauempana robotista.

Yhteistyörobottien ”ostajan oppaassa”, Robotiqin viimeisimmässä Cobots Ebook -julkaisussa, arvioidaan HC10:n ominaisuuksia:

”Ohjelmien käyttöliittymään on panostettu. Robotti on todella käyttäjäystävällinen. Useimmat työkalut ja tarraimet voidaan kytkeä robotin onttoon rakenteeseen, jolloin robottivarren ulkopuolisilta kaapeleilta vältytään.”

Robotiqin loppuarvio: ”Olemme odottaneet Yaskawalta täysveristä yhteistyörobottia, emmekä ole pettyneet tähän.”

Ensiesittelyt maaliskuussa
HC10 esitellään Suomessa ensimmäistä kertaa European Robotics Forumissa 13.-15. maaliskuuta Tampere-talolla. Seuraavalla viikolla jatketaan 20.-22. maaliskuuta Konepaja + Nordic Welding Expossa Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa.

”Olemme innoissamme saadessamme tämän uutuuden myyntiin Suomeen. HC10 on todellinen teollisuusluokan yhteistyörobotti, joka on alusta lähtien suunniteltu toimimaan yhdessä ihmisen kanssa”, kertoo YASKAWA Finland Oy:n toimitusjohtaja Nina Lehtinen silmin nähden innostuneena.

Yaskawan HC10:n tunnistinteknologia tekee siitä täydellisen uuden työkaverin.

Robotin toimintaprosessin yksinkertaistaminen eri tilanteissa on avaintekijä ihmisen ja robotin välisessä yhteistyössä.”

”HC10:lle opetetaan helposti tarvittavat liikeradat ja pisteet liikuttamalla robottia kädellä. Ohjelmointi on nopeaa ja tehokasta. HC10 voidaan haluttaessa ohjelmoida myös opetusyksikön avulla.”

Yaskawa tekee yhteistyötä useiden työkaluvalmistajien kanssa.

”Tämä varmistaa sen, että HC10-käyttäjille on tarjolla laaja valikoima erilaisia komponentteja, työkaluja ja tarraimia. Oikein paljon tervetuloa kaikki maaliskuun tapahtumiin tutustumaan tähän uutuuteen ja meihin”, Nina Lehtinen kutsuu.

Lisätietoja: www.yaskawa.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli

mainos_1074Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »