RTV

Lastuavat työkalut
Työkalut ja tarvikkeet

Kevytleikkuiset, haastavien materiaalien suurnopeusjyrsimet laajenevat suurempiin 17mm teräpaloihin

artikkelikuva: Kevytleikkuiset, haastavien materiaalien suurnopeusjyrsimet laajenevat suurempiin 17mm teräpaloihin

Markkinat ovat ottaneet erittäin hyvin vastaan Iscarin MILL4FEED tuoteperheen, joka koostuu FFQ4-12 suurnopeusjyrsimistä, joissa käytetään 12 mm vaihtoteriä. ISCAR laajentaa nyt näiden jyrsinten valikoimaa esittelemällä uudet 17 mm teräpaloilla olevat rungot.

Uudet jyrsimet ovat tuurnakiinnitteisiä ja ne ovat saatavana halkaisija-alueella 80-160 mm, maksimi leikkuusyvyyden ollessa 3 mm.

Työkaluissa on 14˚ leikkuukulma, positiivinen päästökulma, niillä voidaan tehdä interpolaatio jyrsintää ja niissä on ohjelmointia varten 5.5 mm säde.

Jäähdytysneste ohjataan rungoissa jokaiseen leikkuusärmään erikseen, jolloin saadaan mahdollisimman hyvä teräsärmän jäähdytys. Rungoissa käytetty kiillotettu pinnoite parantaa lastun poistoa sekä suojaa runkoa kulumiselta ja korroosiolta. FFQ4 vaihtoterät valmistetaan Iscarin uusimista SUMOTEC kovametallilaaduista, jotka mahdollistavat korkean tuottavuuden.

Nämä uudet työkalut on tarkoitettu ensisijaisesti raskaaseen suurnopeus rouhintaan jolloin työstökoneelta vaaditaan suurta tehoa. Tyypilliset sovellukset ovat raskaan teollisuuden isojen kappaleiden otsajyrsintä ja suurten poteroiden koneistus mm. muottiteollisuudessa.

FFQ4 SOMT 1706 vaihtoterät ovat yksipuoleisia neliöpaloja joissa on neljä leikkuusärmää ja ne on saatavana eri geometrioilla laajan materiaalikirjon kattamiseksi:

- FFQ4 SOMT 170625T teräkselle, martensiittiselle sekä ferriittiselle ruostumattomalle teräkselle, valuraudalle ja karkaistulle teräkselle; yleispala ISO P, ISO K ja ISO H materiaalien suurnopeusjyrsintään.

- FFQ4 SOMT 1706RM-T hakkaavaan työstöön sekä jyrsintään olakkeen vieressä teräkselle, martensiittiselle sekä ferriittiselle ruostumattomalle teräkselle, valuraudalle ja karkaistulle teräkselle; ISO P, ISO K ja ISO H materiaalien suurnopeusjyrsintään hankalissa olosuhteissa.

- FFQ4 SOMT 170625HP austeniittiselle, duplex ja työstökarkenevalle (PH) ruostumattomille teräkselle (ISO M) ja kuumalujille seoksille (ISO S).

Lisätietoja: www.iscar.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »